Še bližje upniku z Izterjaj si sam

Še bližje upniku z Izterjaj si sam

V podjetju iPOM smo ponovno omogočili storitev Izterjaj si sam, s katero lahko upnik samostojno izdela opomin in sam terja dolžnika.

Storitev Izterjaj si sam je v preteklosti že omogočala samostojno pripravo opominov in požela veliko zanimanja med našimi uporabniki. Po lanski nadgradnji spletnega mesta ipom.si smo letos nadgradili tudi storitev Izterjaj si sam. Storitev uporabnikom omogoča vnos nujno potrebnih podatkov za korektno izvajanje postopkov izvensodne izterjave ter na osnovi teh pripravo opomina, ki ga upnik pošlje dolžniku.

Do opomina v dveh korakih

Pri pripravi opomina upnik vpiše ključne podatke o dolgu (višina, referenca, datum zapadlosti) in dolžniku (naziv in naslov) ter doda podatke za izvedbo plačila in kontakt. Po potrditvi podatkov si lahko uporabnik ogleda opomin in ga natisne. Obenem na e-poštni naslov prejme datoteko z opominom.

Nadaljevanje postopka

Seveda to ne sme biti edina dejavnost upnika pri nastopu zoper dolžnika. Nujni so t.i. mehki pristopi na vseh nivojih sodelovanja – tako pri reševanju problematike zamud pri plačilih, kot pri vsakodnevnem poslovnem sodelovanju – tu lahko upniki veliko storijo (brezplačni priročniki) za ohranitev poslovnih odnosov z dolžniki, vendar pa so ves čas podvrženi nevarnosti, da konflikt dolga vpliva tudi na dejansko poslovanje med podjetjema. Zato smo mnenja, tako kažejo tudi izkušnje, da je pri tovrstni problematiki veliko uspešnejše sodelovanje z zunanjim podjetjem, saj vloga tretjega iz postopka izrine ves nepotreben balast, obremenjen z vsakodnevnim sodelovanjem. Uspešnost.

Izterjaj brezplačno

Če ste se naveličali čakanja vašega dolžnika, izpolnite obrazec Izterjaj si sam in z nekaj kliki poskrbite, da bo dolžnik resno pristopil k sanaciji dolga. V primeru, da imate več dolžnikov, ali gre za terjatve višjih vrednosti, svetujemo, da se čim prej obrnete na strokovnjake. V podjetju iPOM vam bomo z veseljem prisluhnili. Kontaktirajte nas.