Pošlji povpraševanje

info@ipom.si


Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji

Od česa je odvisna uspešnost izterjave terjatev?


Na uspešno posredovanje pri izterjavi terjatev vpliva več ključnih dejavnikov. Prvi in v večini najpomembnejši je starost terjatve. Ob spoznanju, da neporavnane terjatve lahko predstavljajo velike težave, je nujno čim hitrejše ukrepanje. Podjetja so sama v boju z neplačniki večkrat povsem nemočna, zato priporočamo, da se povežete z zunanjimi partnerji. Ne pozabite, da igra čas najpomembnejšo vlogo, zato vedite, da prej, kot se boste spopadli z dolžniki, večja je možnost poplačila dolga.

Odlašanje s postopki izterjave lahko hitro negativno vpliva na likvidnostno sposobnost upnika. Zato je potrebno skrbno spremljati vso dogajanje okoli dolžnika in preverjati blokade poslovnega računa, stanje poslovanja ter morebitne spremembe vpisov v sodni register. Ključno vlogo prav tako igra kvaliteta podatkov ob samem začetku postopkov izvensodne izterjave terjatev. Več podatkov, kot prejmemo v zvezi z dolžniki, večje so možnosti za uspeh. K podatkom poleg kontaktnov spadajo tudi ostale informacije, kot so točen izpis odprtih postavk z že izvedenimi delnimi plačili, opis odnosa med upnikom in dolžnikom, morebitni ugovori dolžnika, sodna pisanja ipd.

Z rednim obveščanjem o spremembah, novih kontaktnih podatkih in izvedenih plačilih znatno pripomorete k učinkovitosti postopkov ter s tem povečate možnosti poplačila dolga.

Spodaj si oglejte primere dobrih praks.

 

Oddaj povpraševanje

Primeri dobrih praks


Primer 1: Večje število dolžnikov

Postopek poteka v dveh fazah, kjer v prvi saniramo stare terjatve (1. faza), v drugi pa rešujemo tekoče primere (2. faza). Redna skrb za izterjavo novih terjatev tako že v prvem mesecu prinese dvotretjinsko poplačilo. S pomočjo partnerske odvetniške pisarne sprožimo ustrezne sodne postopke za poplačilo in ustrezno zavarovanje terjatev do dolžnikov, ki niso poravnali svojih obveznosti v postopkih izvensodne izterjave.

Oddaj povpraševanje


Primer 2: Manjše število dolžnikov

V enem letu svoje obveznosti poravna dobrih 93 % vseh dolžnikov, kar predstavlja 87,6 % vseh zapadlih terjatev. Po enem letu novih neplačnikov praktično ni.

Oddaj povpraševanje

Pošljite povpraševanje


Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji

Ali nas kontaktirajte


info@ipom.si
064 142 580
iPOM na Facebooku