Pošlji povpraševanje

064 142 580 | info@ipom.si


Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

Od česa je odvisna uspešnost izterjave terjatev?


Na uspešno posredovanje pri izterjavi terjatev vpliva več ključnih dejavnikov. Prvi in v večini najpomembnejši je starost terjatve. Ob spoznanju, da neporavnane terjatve lahko predstavljajo velike težave, je nujno čim hitrejše ukrepanje. Podjetja so sama v boju z neplačniki večkrat povsem nemočna, zato priporočamo, da se povežete z zunanjimi partnerji. Ne pozabite, da igra čas najpomembnejšo vlogo, zato vedite, da prej, kot se boste spopadli z dolžniki, večja je možnost poplačila dolga.

Odlašanje s postopki izterjave lahko hitro negativno vpliva na likvidnostno sposobnost upnika. Zato je potrebno skrbno spremljati vso dogajanje okoli dolžnika in preverjati blokade poslovnega računa, stanje poslovanja ter morebitne spremembe vpisov v sodni register. Ključno vlogo prav tako igra kvaliteta podatkov ob samem začetku postopkov izvensodne izterjave terjatev. Več podatkov, kot prejmemo v zvezi z dolžniki, večje so možnosti za uspeh. K podatkom poleg kontaktnov spadajo tudi ostale informacije, kot so točen izpis odprtih postavk z že izvedenimi delnimi plačili, opis odnosa med upnikom in dolžnikom, morebitni ugovori dolžnika, sodna pisanja ipd.

Z rednim obveščanjem o spremembah, novih kontaktnih podatkih in izvedenih plačilih znatno pripomorete k učinkovitosti postopkov ter s tem povečate možnosti poplačila dolga.

Spodaj si oglejte primere dobrih praks.

 

Oddaj povpraševanje

Primeri dobrih praks


Primer 1: Večje število dolžnikov

Postopek poteka v dveh fazah, kjer v prvi saniramo stare terjatve (1. faza), v drugi pa rešujemo tekoče primere (2. faza). Redna skrb za izterjavo novih terjatev tako že v prvem mesecu prinese dvotretjinsko poplačilo. S pomočjo partnerske odvetniške pisarne sprožimo ustrezne sodne postopke za poplačilo in ustrezno zavarovanje terjatev do dolžnikov, ki niso poravnali svojih obveznosti v postopkih izvensodne izterjave.

Oddaj povpraševanje


Primer 2: Manjše število dolžnikov

V enem letu svoje obveznosti poravna dobrih 93 % vseh dolžnikov, kar predstavlja 87,6 % vseh zapadlih terjatev. Po enem letu novih neplačnikov praktično ni.

Oddaj povpraševanje

Pošljite povpraševanje


Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

Priponka

Za pošiljanje več datotek nam pišite na info@ipom.si.

Ali nas kontaktirajte


info@ipom.si
064 142 580
iPOM na Facebooku